NI GUERRA NI GUANTÁNAMO GLOBAL

Manifestació, 18 de març de 2006: Ni guerra ni Guantánamo global

A l’assemblea especial de la Plataforma Aturem la Guerra, el 15 de desembre, hi van participar, en total, unes 25 persones, de partits i sindicats, així com de diversos col·lectius i entitats.

El tema central va ser la mobilització internacional del cap de setmana del 18 i 19 de març, el tercer aniversari de l’inici de la guerra contra l’Iraq.

L’última crida per aquesta acció ha estat la conferència internacional per la pau, celebrada a Londres el 10 de desembre, on unes 1.500 persones del moviment antiguerra de Gran Bretanya, així com d’EUA i arreu del món, van reunir-se amb representants de la resistència iraquiana. És una mostra més que el moviment internacional contra la guerra a l’Iraq segueix viu, actiu, i és totalment necessari.

A l’assemblea de la plataforma, vam acordar els següents punts:

Manifestació, el dissabte 18 de març, a la tarda.Demandes (encara s’han de polir els lemes exactes): aturem la guerra; fora les forces d’ocupació/retirada immediata de les forces d’ocupació; no als vols de la tortura/no al Guantánamo global.
Jornades, probablement el dissabte 25 de febrerPer escalfar motors per a la mani. Proposem dues sessions.1. Sobre la situació a l’Orient Mitjà (Robert Fisk no pot venir; estem buscant altre ponent semblant). 2. Sobre el moviment antiguerra, incloent un(a) ponent d’EUA (encara estem negociant per veure si pot venir la Cindy Sheehan; si no pot ser ella, sembla que sí tindrem un altre representant del moviment d’allà).
Accions locals (on sigui possible) la nit del divendres 17 de març.A proposta dels representants de la Plataforma de Molins de Rei, vam acordar animar als grups locals a reactivar-se, on han deixat de reunir-se, i a convocar concentracions la nit del divendres 17 de març.
Celebrarem la propera assemblea general de la Plataforma el dijous 19 de gener, a les 19.30h, a Sodepau, (Ptge. del Crèdit 7, pral. Metro Liceu o Jaume I)
Es celebrarà una comissió per avançar detalls de les jornades, el dimecres 11 de gener, també a les 19.30h, a Sodepau.

Per resumir:

La guerra continua matant gent, nosaltres també continuem mobilitzant-nos.
Hi ha molta gent a Barcelona i comarques que s’oposa a la guerra. Si comencem a treballar ara (o sigui, des de principis d’any), el 18 de març tindrem una bona manifestació a favor d’un món més just i en pau.

Comentarios

Entradas populares de este blog

Caracola, un poema de Federico García Lorca

Tres poemas de Eduard Sanahuja

"El sabor de la nada": un poema de Charles Baudelaire