miércoles, octubre 12, 2005

Frente a los hechos de Ceuta y Melilla

"Escultura en el parque". Foto de Martha Cecilia Cedeño Pérez
A propósito de inmigrantes y saltos a las vallas y políticas de represión y exclusión, reproduzco esta información que me ha llegado vía email de la Plataforma Juvenil RAI:

Des de RAI, plataforma juvenil de recursos que promou l’intercanvi entre joves de diferents cultures i entorns; que treballa la mobilitat internacional i que lluita pel desmentallament de totes les fronteres que priven les persones a moure’s lliurement…

Condemnem la construcció de murs i valles que frenen la lliure circulació de totes les persones.

Condemnem les morts de persones que buscaven una vida millor i pensaven trobar-la a Europa.

Condemnem totes les actuacions violentes i denigrants del govern i la policía marroquí i espanyola, així com l’actitud del govern espanyol de gos guardià de Schengen i les pressions exercides pels governs europeus i els poders comunitaris que pretenen preservar la fortalesa de la Unió mentre amb l’altra mà negocien el lliure comerç amb els països d la ribera sud del Mediterrani i s’omplen la boca de democràcia i desenvolupament.

Condemnem la barbàrie consentida per tots els actors oficials per part dels poders marroquís que violen els drets humans i despullen de tota dignitat humana, organitzant caravanes de la mort i conduint a persones a l’abandó al mig del desert per intentar amagar una situació que gestiona sense cap respecte ni humanitat.

Ens declarem en lluita contra l’injust desequilibri de moviment que existeix entre les persones del sud i les del nord, entre pobres i rics. Podent rics i ciutadans del nord moure’s pel món sense problemes mentre els seus propis països es tanquen en sí mateixos amb el fals discurs de preservar un estat del benestar decadent que els mateixos estats s’encarreguen de desmantellar amb més o menys dissimul.

Per això,

Demanem la regularització sense condicions de tots els estrangers que viuen i treballen a Europa i que tot i estar exemptes de qualsevol dret són utilitzats per empreses i governs com a mà d’obra explotable o com arma per a discursos polítics populistes per retallar les llibertats de les persones.

Demanem la revisió dels Acords de Schengen i del sistema de visats imposat des del 1986, que afavoreix les màfies, les desigualtats i la mort de moltes persones que es veuen obligades a intentar entrar a Europa il·legalment.

Exigim l’assumpció de l’Estat espanyol de tots els seus deutes històrics amb les seves excolònies en les que la incompetència i l’autoritarisme han afavorit unes estuctures i dependències imposades que impossibiliten el desenvolupament dels països del Sud.

Exigim unes relacions comercials justes que no s‘aprofitin de la feblesa estatal dels governs per expoliar i explotar, i unes Organitzacions Internacionals que no imposin mesures liberalitzadores suicides.

Exigim al govern marroquí que reconegui els actes de violència estatal de què se l’acusa, que abandoni aquesta estratègia genocida i que n’assumeixi les conseqüències.
I finalment ens preguntem,

Quantes valles i murs faran falta per aïllar Europa de la misèria i el fracàs d’un món que ella mateixa ha construït i perpetua?

RAI S’ADHEREIX COM A MEMBRE DE LA ARSC (Assemblea per la regularització sense condicions) A:

1. Dissabte 15 Octubre. Concentració 12h davant del consulat
Marroquí (C/ Bejar).

2. Diumenge 16 Octubre. Concentració 12h a la Pl. Sant Jaume
i manifestació posterior fins subdelegació de govern.

Assemblea de RAI, 11 d’octubre del 2005.
Publicar un comentario